Derfor er det viktig med sterk benbygning

De aller fleste har et ønske om å bli gammel uten nevneverdige plager, slik at man kan eldes med stil. Men for at du skal kunne gå fremtiden i møte med rak rygg og godt humør, er det viktig med en sterk benbygning og god muskelfunksjon.

Med alderen er det naturlig at vi blir både stivere og stølere, og da det er vesentlig med regelmessig mosjon for å forhindre at du ikke mister mobiliteten.

Allerede fra fylte 40 år reduseres benmassen i kroppen gradvis

Vedlikehold og styrking av benbygningen blir nemlig viktigere med økende alder, og stikkordet er forebygging. Allerede fra fylte 40 år reduseres benmassen i kroppen gradvis. Det er derfor viktig å gjøre det du kan for å styrke benbygningen.

Styrke kroppens reisverk

Tenk på det slik: du kan ikke bygge en skyskraper eller en annen stor bygning uten at grunnlaget, fundamentet, er solid. På samme måte sier det seg selv at et sterkt skjelett er viktig – det er tross alt kroppens reisverk.

Med en stødigere kropp vil du samtidig redusere risikoen for brudd

Jo tidligere du starter med å styrke kroppen, desto bedre utgangspunkt får du. Men selv om du ikke har mosjonert tidligere, er det aldri for sent å begynne. Uansett alder, vil fysisk aktivitet bygge benvev og gjøre knoklene dine sterkere. Det er derfor det viktigste du kan gjøre for å ivareta kroppen din på best mulig måte.

Fysisk aktivitet er i tillegg vesentlig for kroppens balanse, noe som også bidrar til å minimere sjansen for å snuble eller falle. Med en stødigere kropp vil du samtidig redusere risikoen for brudd hvis du først skulle dette over ende.

Mosjon og kosthold

Skal du gi kroppen din et godt utgangspunkt til det som forhåpentligvis blir et langt liv du trives med, er det viktig å ta vare på benbygningen. Da trenger du nemlig ikke å la alderen diktere hva du kan og ikke kan gjøre.

En aktiv hverdag er likevel ikke det eneste som er viktig for en god helse senere i livet, men også et sunt og variert kosthold. En kombinasjon av disse tingene er noe av det du selv kan gjøre for at kroppen din skal kunne spille på lag så lenge som mulig.

En velfungerende kropp gjør at du kan unngå begrensninger i hverdagen

Som et supplement til dette, kan du velge å ta tilskudd av vitaminer. Det nye kosttilskuddet Trippel K2 Vitamin som også inneholder vitamin D bidrar blant annet til å styrke benbygningen og muskelfunksjonen.

En velfungerende kropp gjør at du kan unngå begrensninger i hverdagen. Slik får du også muligheten til å gjøre det du vil, enten om det er å gå tur i terrenget, jobbe i hagen eller leke med barnebarna.