Det beste utgangspunktet for en god helse

Kalsium er den viktigste byggesteinen i skjelett og benvev, men når det havner der det ikke skal være skaper det trøbbel. Det unngår du med Trippel K2 Vitamin.

Uten riktige komponenter i kroppen vil et overskudd av kalsium blant annet havne i blodårene, som på sikt kan føre til åreforkalkning. Vi har snakket med naturterapeut Stein Flaatrud om hva som egentlig skjer i kroppen.

– Hvis vi tenker oss at kalsium først og fremst tilhører skjelettet og ikke skal finnes i kroppens andre vev, er det da hensiktsmessig å ha overskudd av kalsium i hud, ledd og blodårevegger? 

Du trenger vitamin K2 for å transportere kalsium tilbake til skjelettet og benmassen

Han rister på hodet, og signaliserer at svaret er et rungende nei. Dessverre er det nettopp det som ofte skjer, enten på grunn av usunne valg i hverdagen eller til og med ved overdreven trening.

Sistnevnte er fordi jo mer du svetter, desto mer magnesium mister du. Da kommer kalsium i overskudd, og du trenger vitamin K2 for å transportere kalsium tilbake til skjelettet og benmassen.   

Disse står i faresonen for forkalkninger

Naturterapeuten jobber med hårmineralanalyser, som blant annet gir svar på ubalanser i kroppen. Det er også et nyttig verktøy med hensyn til forkalkninger, altså avleiringer av kalk i levende vev som blodårer og ledd.  

– I analysene kan vi se hvem som står mest i faresonen for å få forkalkninger. 

Personer med lav forbrenning får lettere forkalkninger, i tillegg til at de oftere utvikler problemer med skjoldbruskkjertelen, som lavt stoffskifte. 

Et antiinflammatorisk kosthold vil være til stor fordel for alle

– De har også typiske problemer med blodsukker som går opp og ned, kalde hender og føtter, og kan være plaget av svimmelhet. 

Underliggende infeksjoner kan også i enkelte tilfeller føre til at transporten av kalsium fra skjelettet ut i annet vev blir for stor. Et antiinflammatorisk kosthold vil derfor være til stor fordel for alle.

Spis mat som gjør deg friskere

Antiinflammatorisk betyr betennelsesdempende, og med et slikt kosthold kan du legge til rette for en sunn helse. Dette innebærer å spise mest grønnsaker og noe frukt, fisk og sunne fettkilder samt proteinkilder som egg, lyst kjøtt og ost.

Du bør også unngå sukker og usunt fett. Innfører du i tillegg regelmessig aktivitet og supplerer med en til to kapsler Trippel K2 Vitamin hver eneste dag, gjør du mye riktig. 

Skal du få optimal effekt av den daglige dosen Trippel K2 Vitamin bør du gjøre noe med levemåten din. Heldigvis gir Trippel K2 Vitamin deg et bedre utgangspunkt.

STEIN FLAATRUD, TERAPEUT

Stein har 35 års erfaring som terapeut, og driver til daglig klinikken Helhetshelse i Oslo. Han jobber primært med vitamin- og mineralterapi, urtemedisin og mikrobiologi, og er Norges fremste ekspert på hårmineralanalyser.