Et voksent menneske bør ta to kapsler om dagen

Trippel K2 Vitamin har en kvalitet som gjør at kroppen kan nyttiggjøre seg av vitaminet på best mulig måte.   

– Når du bruker et K2-produkt er det viktig at kvaliteten, mengden K2 og opptakeligheten er satt i førersetet, sier terapeut Stein Flaatrud, som er imponert over Trippel K2 Vitamin.

Han har anbefalt K2-tilskudd til pasientene sine i årevis, og refererer til japanerne når han videre forklarer at det har vært tradisjon for å få i seg vitamin K2. 

Trippel K2 Vitamin har en kvalitet som gjør at kroppen kan nyttiggjøre seg av vitaminet

– De har spist natto i hundrevis av år, og har langt mindre forkalkninger og tilfeller av  osteoporose enn oss i Vesten. 

Natto er en rett laget av fermenterte soyabønner, men både utseende og smak ville nok de fleste her hjemme vegret seg for. Denne lange tradisjonen i Japan gjør ikke bare at forkalkninger og osteoporose er langt mindre vanlig, men også at folk lever lengre enn i Vesten. 

– Vi har i mange år hatt K2-produkter som er for svake til å gi ønsket effekt. Trippel K2 Vitamin er både riktig dosert og har en kvalitet som gjør at kroppen kan nyttiggjøre seg av vitaminet på best mulig måte.

Effekten trenger ikke begrenses til kun mennesker

Du har sikkert hørt at K2-vitamin bidrar til normal benbygning og en normal blodlevring ved at det hjelper kroppen med å frakte unødvendig kalsium vekk fra blodårene og ut til skjelettet – der det hører hjemme. 

Vi vet at doseringen til mennesker lenge har vært for lav.

Naturterapeuten mener denne effekten ikke trenger å begrenses til bare oss mennesker. 

– Det er gode argumenter for å tenke på våre firbeinte venner når det gjelder vitamin K2. Både hunder, katter og hester blir stivere med alderen, og noen kan nesten ikke gå, sier Stein. 

Doseringen har lenge vært for lav

Når det gjelder dosering, finnes det ingen fasit. 

– Vi vet at doseringen til mennesker lenge har vært for lav. Men nye regler om hva som er lov og ikke når det gjelder doseringer skifter stadig.

– Da vitamin K2 først kom på markedet var doseringene ofte bare på 25-50 mikrogram, men for å få effekt på et voksent menneske er 100-200 mikrogram om dagen en langt mer passende dose. 

Det tilsvarer to kapsler Trippel K2 Vitamin. 

– Det er de som mener at man kanskje kan gå enda høyere, og det er også de som mener at K2 kan brukes til mer enn å hindre forkalkninger i kroppen. Vi er sikre på at siste ord ikke er sagt med hensyn til forskning rundt vitamin K2. 

STEIN FLAATRUD, TERAPEUT

Stein har 35 års erfaring som terapeut, og driver til daglig klinikken Helhetshelse i Oslo. Han jobber primært med vitamin- og mineralterapi, urtemedisin og mikrobiologi, og er Norges fremste ekspert på hårmineralanalyser.