– Professor anbefaler Trippel K2 Vitamin

Vitaminer er livsnødvendige næringsstoffer menneskekroppen trenger for å overleve, og må tilføres via kosten. Visste du at to av de viktigste vitaminene er avhengige av K2-vitamin?  

A-vitamin er blant annet viktig for synet, huden, slimhinner, vekst og immunsystemet, mens D-vitamin bidrar til normalt opptak og utnyttelse av kalsium, i tillegg til at det er viktig for muskelfunksjonen og immunforsvaret. Vi klarer oss ikke uten dem. Men uten K2-vitamin, så er ikke effekten av de to vanlige vitaminene like bredspektret.

– Det er vitaminer som er viktig for en stabil helse, det er viktig å få frem i denne sammenhengen, forklarer Jan Oxholm Gordeladze, professor emeritus, PhD.

Han er en av Norges fremste innen forskning på vitamin K2, og har selv sett hvilken effekt K2 har på menneskekroppen og i samarbeid med vitamin A og D.  

Samspillet i kroppen er som et orkester

Vitaminer og mineraler fungerer som et orkester i kroppen – de må samarbeide for å utøve synergier. Et kjent eksempel er at vitamin D blant annet sørger for at kalsium frigjøres til blodet, noe kroppen er avhengig av. Men selv om kalsium er viktig for benhelsen, kan det være skadelig for hjertet ditt. Det er derfor avhengig av vitamin K2, som frakter det til skjelettet for å styrke benbygningen.

Vil også gjøre at kroppen drar ekstra god nytte av vitamin A og D

Skal du derfor opprettholde en god helse er det viktig med et kosthold som består av alle komponenter. Utelates bare én, forsvinner det viktige samspillet i orkesteret – vitaminene  skal ikke være solospillere.

K2 holder deg frisk

Trippel K2 Vitamin inneholder tre av K2-vitaminets molekylære kjedelengder MK-7, MK-6 og MK-9 – en unik kombinasjon som finnes i naturen, og som gir kroppen enda større helsefordeler. Disse tre variantene vil ikke bare forsterke effekten av hverandre, men vil også gjøre at kroppen drar ekstra god nytte av vitamin A og D.

– Dette gir virkninger som går på alle kroppens vev. Når disse er sammen vil de ha en mye større helseeffekt enn alene. Derfor bør du ta det i samme åndedrett, sier Gordeladze.   

Du kan ikke få noe bedre enn det

Den aller største forskjellen på K2, A og D-vitamin, bortsett fra de ulike effektene, er at førstnevnte ikke er typisk i et normalt norsk kosthold. For selv om vitaminet finnes i enkelte oster og i rent kjøtt, så er det ikke nok. Det finnes også i fermentert mat, som ikke er daglig kost for de fleste. Tar du 1-2 kapsler med Trippel K2 Vitamin hver dag er du sikret et optimalt inntak.

– Alle effektene som kroppen trenger for å holde seg frisk når vitamin A, D og K2 er tilstede, får du i full blomst med Trippel K2 Vitamin. Du kan ikke få noe bedre enn det.

Ta Trippel K2 Vitamin mot benskjørhet

Den unike kombinasjonen av kjemiske formler som er i Trippel K2 Vitamin er den samme som i enkelte myke og harde oster, men mengden ost du da må spise hver dag for å få i deg tilstrekkelig med K2 gjør det kanskje ikke like sunt lenger. Det er også en grunn til at det er enklere med kapsler.

K2 er dessuten høyt konsentrert i natto, en tradisjonell japansk rett bestående av fermenterte soyabønner. Det, sammen med resten av kostholdet og genene, kan forklare at japanerne nesten ikke har benskjørhet i det hele tatt.

Det er på tide at vi også får i oss mer av dette viktige vitaminet

Da er det interessant at nordmenn ligger i verdenstoppen når det gjelder benbrudd og benskjørhet – selv om vi får i oss mye kalsium – men lite K2. At vi bør få øynene enda mer opp for det viktige vitaminet er det ingen tvil om.

–  Japanerne har hatt K2-vitamin lenge, og det er på tide at vi også får i oss mer av dette viktige vitaminet, mener Gordeladze.