Historien om K2 – det ukjente vitaminet som kan forlenge livet ditt

Får du i deg nok vitaminer? “5 om dagen” er en bra start.

Du må ha et allsidig kosthold for å få alt kroppen din behøver gjennom mat og drikke. Derfor trenger du alltid tilførsel av noen vitaminer. Og noen er vanskeligere å få i seg enn andre – som K2-vitamin.

Forskning og studier har vist at daglig tilskudd av K2-vitamin kan redusere risikoen for åreforkalkning, hjerteinfarkt og andre hjerte- og karsykdommer.

Slik virker K2-vitamin i kroppen

Kalsiumet du får i deg hoper seg opp i blodårene. K2-vitamin fjerner kalsium fra årene, og hjelper til med å føre det inn i skjelettet slik at benmassen blir styrket. Derfor er K2-vitamin bra mot benskjørhet, og av samme årsak hjelper det hjerte- og karsystemet siden blodet strømmer lettere til hjertet.

Mange av svarene på K2-vitaminets fantastiske egenskaper finnes for øvrig i Japan. I områder der den tradisjonsrike retten natto blir spist mye, er det langt færre tilfeller av benskjørhet enn andre steder. Det er også allment kjent at japanerne ligger på topp ti i verden på hjerte- og karhelse, selv om det er et av landene i verden det røykes mest.

Historien om K2-vitamin

Det var den danske biokjemikeren Henrik Dam som oppdaget K-vitamin for mer enn 75 år siden. I 1943 ble han tildelt Nobelprisen i medisin sammen med Edward Doisy for oppdagelsen, og for K-vitaminets rolle i den menneskelige fysiologi.

Likevel er det først de senere årene vi her i Vesten har fått forståelsen av hvilket supervitamin K2 er, og hvor avgjørende det er for helsen vår. I det siste har det også kommet nye oppdagelser og studier som bekrefter hvor viktig K2-vitamin er. At det tar lang tid fra oppdagelse til gjennombrudd er for øvrig ikke unikt: For omega 3 tok det 40 år.

At K2-vitamin fungerer er bevist gang på gang. Én kapsel Trippel K2 Vitamin om dagen bidrar til å redusere faren for hjerte- og karsykdommer og hjerteinfarkt. I tillegg hjelper Trippel K2 Vitamin mot benskjørhet, som rammer halvparten av norske kvinner.