Hva vet du om samspillet mellom hjertet og blodårene?

Har du noen gang tenkt over hvor hardt hjertet ditt jobber for å holde kroppen i gang? For at denne prosessen skal foregå så smidig som mulig, må blodet kunne flyte fritt i kroppens blodårer.

Kroppen vår er et innviklet maskineri med mange funksjoner som vi tar for gitt, blant annet er hjertet en imponerende muskel vi ikke kan leve uten. Det er på størrelse med en knyttneve og jobber kontinuerlig med å pumpe blod til hele kroppen. Blodet er et flytende transportorgan som pumpes rundt i et rørsystem bestående av blodårene.

Hjertet skal kunne arbeide smidig med blodtilførselen

Alt blodet strømmer gjennom hjertet, til og fra det store nettverket av ulike blodårer som frakter oksygen og næringsstoffer til cellene. Samtidig opptar blodet cellenes avfallsstoffer, som vi skiller ut igjen via urinen og med utpusten. For at hjertet skal kunne arbeide smidig med blodtilførselen er det vesentlig med en normal blodlevring.

Et viktig transportnettverk

Et voksent menneske har blodårer som tilsvarer så mye som 160 000 kilometer, eller en lengde som kan nå hele fire ganger rundt jorda. Med andre ord har hjertet mye å gjøre. Hos en voksen person pumper hjertet ca. fem liter blod hvert minutt, eller over 7000 liter per døgn.

Blodårenes tilstand avhenger av både arv og livsstil

Visste du at etter 70 år, så har hjertet pumpet mer enn 300 000 000 liter blod gjennom hele kroppen? I samme tidsrom har det også banket mer enn to milliarder ganger for å sirkulere blod til organer og resten av kroppen.

Blodårenes tilstand avhenger av både arv og livsstil. Noen av faktorene som kan redusere en god flyt er blant annet røyking, overvekt, stress og overdrevet alkoholforbruk. Det kan være disse, eller andre underliggende grunner til at noen mennesker opplever problemer med blodårene.

Unngå forkalkninger og tette blodårer

Det finnes ting du kan gjøre for å snu eller bremse en uheldig utvikling, og noe har du helt sikkert hørt før. Arvelige anlegg får man ikke gjort noe med, men livsstil kan endres, og selv små grep i hverdagen kan ha en effekt.

Bidra til å opprettholde blodets flyt gjennom smidige blodårer

Regelmessig mosjon og et sunt kosthold kombinert med en aktiv hverdag er en forutsetning for at kroppen din skal ha det så bra som mulig, fra innsiden og ut. Det vil blant annet bidra til å opprettholde blodets flyt gjennom smidige blodårer i det enorme transportnettverket, som igjen er bra for hjertet.

Du kan også velge å supplere med kosttilskudd. Trippel K2 Vitamin inneholder også vitamin D, og sammensetningen av disse to vitaminene bidrar blant annet til normal blodlevring og normale kalsiumnivåer i blodet.

Dermed reduseres risikoen for hjerte- og karsykdommer, samtidig som benbygningen og skjelettet styrkes.