Internasjonal forskning på vitamin K2

Det har i flere tiår blitt forsket mye på effekten av vitamin K2, og verdens fremste forsker på dette viktige vitaminet, professor Leon Schurgers ved Universitetet i Maastricht i Nederland, har tatt sin doktorgrad på nettopp effekten av vitamin K2.

Professor Schurgers har med sitt team av svært kompetente forskere brukt utallige timer på vitenskapelige studier på vitamin K2 helt siden 2000. I dag regnes han som en stor kapasitet i verdenssammenheng.

Det er først og fremst vitaminets rolle i kroppen i forbindelse med forkalkningsprosesser i blodårene og hjertet som opptar forskerteamet.

Gjennombruddet kom i 2004

Det var også professor Leon Schurgers og hans team som gjennomførte Rotterdamstudien i 20014, som i dag fortsatt regnes som det store gjennombruddet i forskningen på vitamin K2.

Gruppen med høyest inntak av vitamin K2 hadde 42 prosent færre tilfeller av dødsfall grunnet hjerte- og karsykdommer

I den omfattende befolkningsstudien, som inkluderte 4600 menn i alderen 55 år og oppover, påviste Leon Schurgers at et jevnlig inntak av vitamin K2 reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer og avleiringer i blodårene.

Studien viste at gruppen med høyest inntak av vitamin K2 hadde hele 52 prosent færre tilfeller av alvorlige avleiringer i blodårer og aorta, og 42 prosent færre tilfeller av dødsfall grunnet hjerte- og karsykdommer.

En revolusjon i vente

I årene etter Rotterdamstudien har professor Schurgers deltatt i rundt 80 andre studier på vitamin K2. Han har også skrevet utallige artikler om effekten i anerkjente internasjonale tidsskrifter. Han er overbevist om at forskningen som pågår rundt om i hele verden vil føre til at vitamin K2 med rette kan kalles en ny behandlingsmulighet i hjerte- og karsykdom.

I tillegg mener han at vi nå står på terskelen til å oppdage hva de hittil 19 proteinene som vitamin K2 aktiviteter i kroppen gjør for helsen vår.

Mye tyder på at vitamin K2 spiller en viktig rolle i alle vev i kroppen, ikke bare i blodårer og benvev.