Mangel på vitamin K2 er ikke kua sin skyld

Du har sikkert hørt at vitamin K2 er like viktig for kroppen som alle andre vitaminer. Men hvorfor er det slik at vi ikke får i oss nok gjennom vårt vestlige kosthold? Det er i hvert fall ikke drøvtyggernes skyld.

Det er en utfordring å få i seg dagsbehovet for vitamin K2 gjennom kostholdet, da vitaminet først og fremst dannes i fermentert mat. Likevel må du spise store mengder rakfisk eller gammelost daglig for å dekke behovet. Alternativt kan du spise 16 kilo kjøtt eller drikke 20 liter melk daglig for å få den samme effekten. Ingen av delene er å anbefale. Men det  har ikke alltid vært slik.

Mer K2-vitamin i melk før

Siden den moderne industrien overtok landbruket har det effektivisert produksjonen av ulike matvarer og produkter. Men da kveg begynte å fôres med kraftfôr istedenfor gress, ble konsekvensen en reduksjon av K2-vitamininnholdet i kjøtt, melk og ost. Derfor finnes det i dag lite av vitaminet naturlig i våre vestlige matvaner.  

Trippel K2 Vitamin inneholder dagsbehovet ditt for vitamin K2

Det var den amerikanske tannlegen Weston A. Price som først fant en forbindelse mellom ‘nytt’ og ‘gammelt’ kosthold. Allerede på 1930-tallet foretok han undersøkelser med oppsiktsvekkende resultater. Det viste seg at mennesker i samfunn som ennå ikke var berørt av vestlig kosthold og langreist mat, hadde mye mer fettløselige vitaminer i kosten enn i industriland.

Vitamin K2 er et fettløselig vitamin, på lik linje med vitamin A, E og D vitamin – som alle spiller viktige roller for ulike funksjoner i kroppen. Men i motsetning til disse andre vitaminene som vi kan få i oss gjennom et vanlig sunt og variert kosthold, er det ikke like enkelt med K2-vitamin.

Vitamin K2 som kosttilskudd

Det nye kosttilskuddet Trippel K2 Vitamin inneholder dagsbehovet ditt for vitamin K2. I tillegg inneholder hver kapsel også vitamin D. Det er denne kombinasjonen som aktiverer en rekke viktige funksjoner i kroppen din, og som blant annet gir deg en sterkere benbygning og dermed reduserer risikoen for benskjørhet.

Mange kliniske studier, publisert i anerkjente forskningstidsskrifter, viser også at et jevnlig inntak av vitamin K2 reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer betraktelig.

Bestill Trippel K2 Vitamin i dag og gi kroppen din de beste forutsetninger for et friskt og langt liv.