Nobelpris-vitaminet K2 reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer

Den danske biokjemikeren Henrik Dam ble tildelt Nobelprisen i medisin i 1943 for oppdagelsen av vitamin K2. Men det er først de siste årene at de mange positive helsebringende effektene av vitaminet er blitt påvist og dokumentert.

En av mange som har forsket mye på effekten de siste par tiårene er seniorforsker og professor Leon Schurgers ved avdelingen for biokjemi ved det kardiovaskulære forskningsinstituttet på universitetet i Maastricht i Nederland. Han tok doktorgraden sin på det mindre kjente vitaminet.

Grundig dokumentert effekt

Gjennombruddet kom i 2004 med Rotterdamstudien, som var en omfattende befolkningsstudie av 4600 nederlandske menn fra 55 år og oppover. Studien omfattet sykdomshistorikk, medisinbruk, risikofaktorer for kronisk sykdom, livsstil og data om kosthold. Rotterdamstudien konkluderer tydelig med at K2-vitamin reduserer risikoen for åreforkalkning og hjerte- og karsykdommer.

Det er i denne formen supervitaminet K2 har best effekt

Siden den gang har professor Schurgers deltatt i over 80 studier med utgangspunkt i vitamin K2 i forhold til hjerte- og karhelse. Han har også publisert et stort antall artikler i mange anerkjente internasjonale forskningstidsskrifter.

Styrker også skjelettet

Det nye og helt naturlige kosttilskuddet Trippel K2 Vitamin inneholder vitamin K2 i form av MenaQ7. Det er i denne formen supervitaminet K2 har best effekt, det hjelper blant annet kalsium som har festet seg på innsiden av blodåreveggene frem til skjelettet, hvor det egentlig hører hjemme.

Da det normale vestlige kostholdet ikke tilfører kroppen tilstrekkelig med K2-vitamin, er det viktig å ta det som et kosttilskudd. Du skal spise store mengder fermentert mat for å få nok K2-vitamin via kostholdet alene.

Forebyggende effekt

Daglig inntak av vitamin K2 forebygger hjerte- og karsykdommer og avleiringer i årene. Når det i tillegg forebygger osteoporose, eller benskjørhet, burde valget være enkelt. Kroppen din vil rett og slett leve lenger.