Professor emeritus uttaler seg om Trippel K2 Vitamin: – Det råeste jeg har sett!

Benskjørhet, diabetes, hjerte- og karsykdommer er bare et lite knippe diagnoser som rammer veldig mange nordmenn. Med dette kosttilskuddet kan du både forebygge og beskytte mot flere av sykdommene. 

Livsstilen er oftest en avgjørende faktor for om vi blir rammet av hjerteinfarkt, hjerneslag, benskjørhet, åreforkalkning og høyt blodtrykk.* Men selv om du både er aktiv og spiser sunt, så er det liten sjanse for at du får i deg vitaminet som viser seg å beskytte mot alle de ovennevnte tilstandene.

Løsningen ligger i K2-vitamin, men vanlig K2 er ikke godt nok. For har du fått med deg den unike effekten du får med Trippel K2 Vitamin?

*Er du i faresonen? Sjekk faktaboks lenger ned i artikkelen!

– En kjempesmart kombinasjon

K2 er et enkeltstående vitamin, men består av flere molekyler i ulike kjedelengder. Det eneste du trenger å vite om disse er at Trippel K2 Vitamin består av de mest anerkjente og helsebringende variantene, nemlig MK-7, MK-6 og MK-9.

– Kombinasjonen er kjempesmart, sier Jan Oxholm Gordeladze, professor emeritus, PhD.

Han er en av Norges fremste innen forskning på vitamin K2 og forklarer at denne trippelkombinasjonen forekommer i størst konsentrasjon i naturen og finnes naturlig i noen matvarer. Tre ganger K2 blir både bedre og sterkere enn «vanlig» K2, som gjerne består av bare én.

Gordeladze forklarer at disse tre har en synergistisk effekt, noe som betyr at de samarbeider og understøtter effekten av hverandre.

– Fordelen med trippelkombinasjonen er at det gir et bredere virkespektrum i kroppen. Det hjelper ikke lenger kun på benbygningen og hjerte- og karsystemet, men har også positive effekter på diabetes og betennelser i kroppen, sier han.

Og særlig inflammasjoner, eller betennelser, er det spesielt viktig å beskytte kroppen mot.

– Det er betennelser som skaper sekundærsykdommer i organsystemene.

Under sin egen forskning har han sett med egne øyne at vitamin K2 har en generell betennelsesdempende effekt, og vet derfor godt hva han snakker om.  

– Det var totalt uventet, og er det råeste jeg har sett. K2 beskytter hele kroppen mot endringer og tap av egenskaper i forskjellige vev.

Vanskelig å få i seg nok K2

K2 blir stadig mer kjent for flere, og mange vet at vitaminet fører kalsiumet vekk fra blodåreveggene og til skjelettet – der det hører hjemme. At K2-vitaminet i tillegg har en positiv effekt på hjerte- og karsystemet er godt kjent fra Rotterdamstudien.

Studien fulgte kostholdet til 4800 nederlendere over ti år, og positive effekter ble registrert blant deltakerne som i snitt hadde fått i seg minst 39 mikrogram K2 om dagen, gjennom kostholdet. Risikoen for åreforkalkning og dødsfall relatert til hjerte- og karsykdommer ble redusert med opptil 50 prosent.

I et normalt norsk kosthold er det vanskelig å få i seg like mye K2-vitamin. Og selv om den unike sammensetningen i Trippel K2 Vitamin finnes naturlig i enkelte myke og harde oster, må du spise fryktelig mye ost hver dag for å høste av fordelene. Det blir derfor enklere og mer effektivt å ta 1-2 kapsler med ren Trippel K2 Vitamin daglig.

Ta vare på hjertet med Trippel K2 Vitamin

– Det er mange som refererer til Rotterdamstudien som en gullstandard på helseeffekter K2 blant annet gir på hjerte- og karsystemet, sier Gordeladze.

Men – Trippel K2 Vitamin vil virke enda bedre og gi en behandlende effekt, i tillegg til å forebygge. Han har sett at vitaminet direkte kan fjerne kalk fra hjerteklaffene.   

– Det er det som er det brilliante med den lille røveren, som stille og rolig over en periode fra seks til tolv måneder kan reverse forkalkning av hovedpulsåren. Det er fenomenalt, og det finnes ikke noe annet jeg vet om som gjør det samme.

For hjertet er et organ du burde ta godt vare på. Det skal tross alt pumpe blod rundt i kroppen, og frakte næring og oksygen til cellene. Det betyr dårlige nyheter for hele kroppen dersom blodårene tetter seg og hjertets pumpeeffekt blir dårligere – en utvikling som ofte skjer over lang tid uten at man merker det.  

– Man får plutselig dårlig kondis og føler seg i dårlig form, og trening gir ingen effekt.

Derfor kan det også ta lang tid før det blir oppdaget. Den gode nyheten er at du kan snu den dårlige utviklingen med Trippel K2 Vitamin, som blant annet åpner opp igjen tette blodårer ved å sørge for normale kalsiumnivåer i blodet.  

– Det er i tillegg smart med K2-vitamin fra tidlig alder nettopp fordi du vil unngå den type sykdom så lenge som mulig.

 

Er du i faresonen for hjerte- og karsykdommer, og/eller benskjørhet?

Risikofaktorer for hjerte- og karsykdommer:

 • Røyking
 • Høyt alkoholforbruk
 • Langvarig stress
 • Hjerte- og karproblemer i familien
 • Overvekt
 • Usunt kosthold
 • Usunn livsstil og lite aktivitet

Risikofaktorer for benskjørhet:

 • Alder og kjønn. Kvinner over 50 år har nesten dobbel risiko for brudd enn menn
 • Arv. Har du benskjørhet i nær familie?
 • Tidlig overgangsalder for kvinner
 • Langtidsbehandling med kortison reduserer bentettheten
 • Usunn livsstil med røyking, alkohol, stillesitting og lite fysisk aktivitet.