Uten jevn tilførsel av blod, sier det stopp

Kroppen vår er som et sveitsisk urverk – et finstemt maskineri der alle deler og alle små mekanismer bidrar til å holde oss i live. Men uten jevn tilførsel av blod, sier det stopp.  

Derfor er det viktig å ha friske blodårer. Blodårer som er åpne og myke for å lett og hurtig frakte blodet rundt i hele kroppen.

Hvis du legger alle blodårene i kroppen etter hverandre, både arterier, vener og kapillarer, utgjør de totalt 160 000 kilometer hos en voksen person. Det er en strekning som tilsvarer fire ganger rundt jordkloden, og alle blodårene er like viktige.

Til enhver tid pumpes rundt fem liter blod rundt i kroppen vår. De tynneste blodårene, kapillarene, er på det tynneste bare 0,001 mm i diameter – noe som tilsvarer diameteren til ett enkelt rødt blodlegeme. Da sier det seg selv at det ikke er store greiene som skal til for at en åre tettes.

Frakter næring på kroppens veinett

Uansett hvordan vi ser ut, hvilke gener vi er født med og hva slags personlighet vi har, er vi ganske like på cellenivå. Totalt består vi av 75 billioner celler. 25 billioner av dem er røde blodlegemer. Jobben deres er å frakte oksygen og næring til alle de andre cellene, noe de gjør på kroppens veinett – blodårene.

K2-vitaminet styrker benbygningen og åpner opp igjen tette blodårer

Men på samme måte som noen av veiene i Norge er i dårlig forfatning, opplever mange nordmenn trøbbel med blodårene. Når vi blir eldre blir blodårene stivere og trangere som et resultat av at kalsium hoper seg opp i blodåreveggene. Dermed blir det mindre plass for at blodet kan strømme gjennom årene. Heldigvis finnes det enkle grep du kan ta slik at blodet kan flyte fritt gjennom blodårene.

Vitamin K2 er sammen med vitamin D gode medspillere når det kommer til å frakte kalsium fra blodåreveggene og til skjelettet, hvor det egentlig hører hjemme. K2-vitaminet styrker benbygningen og åpner opp igjen tette blodårer ved å sørge for normale kalsiumnivåer i blodet.

Kjent for sine gode egenskaper

Selv om det ikke har vært så mye snakk om K2-vitamin her hjemme, har vitaminet i flere årtier vært kjent i forskningskretser for sine helsebringende egenskaper. Japanerne får i seg tilstrekkelig med vitamin K2 gjennom nasjonalretten natto, som består av fermenterte soyabønner. Men det kan være en utfordring å få i seg nok K2-vitamin gjennom det nordiske kostholdet, da du i så fall må spise 400 gram blåmuggost hver eneste dag.

Kjent i forskningskretser for sine helsebringende egenskaper

Da er det langt enklere å ta det nye kosttilskuddet Trippel K2 Vitamin, som er proppfullt av det helsebringende K2-vitaminet. Trippel K2 Vitamin inneholder også vitamin D.

Ved å ta kapslene regelmessig gir du kroppen din et godt utgangspunkt for å få sterk benbygning og friske blodårer.