Sterkere skjelett gir også sterkere tenner

I følge Statistisk sentralbyrå bruker vi nordmenn årlig over 7,7 milliarder kroner hos tannlegen. Det er aldersgruppen 45-66 år som bruker aller mest, med aldersgruppen 67 pluss på en klar andreplass.

En tur innom nettsiden hvakostertannlegen.no, hvor alle tannleger i Norge er pliktige til å legge inn sine priser, viser hvorfor det blir så dyrt hos tannlegen. Mens en undersøkelse i gjennomsnitt koster 6-700 kroner, kan det fort bli flere tusenlapper hvis du skal bore opp et hull og for eksempel rotfylle en tann. Må du ha en krone eller sette inn et implantat, kan regningen i mange tilfeller overstige 10 000 kroner.

Dårlig tannhelse koster i tillegg samfunnet enorme summer hvert år i form av refusjoner.

Forebygging er en viktig faktor

Det står heller ikke så bra til med tannhelsen til barn og unge. Selv om åtte av ti 12-åringer aldri har hatt hull i tennene, mye takket være fluor, drikker fortsatt ungdom urovekkende mye brus og ulike sportsdrikker. Sammen med litt slurvete tannpuss kan dette raskt føre til hull. Derfor er forebygging en viktig faktor.

Bidrar til en bedre tannhelse

Allerede i 1939 dokumenterte den kanadiske tannlegen Weston A. Price den helsebringende effekten av K2 vitamin for en bedre tannhelse. På den tiden visste han imidlertid ikke noe om virkestoffet han forsket på, så han betegnet det som “aktivator X”.

Det Price fant ut var at “aktivator X”, eller K2 vitamin som det nå er kjent som, skilte seg fra andre vitaminer ved at den hadde en merkbar positiv virkning på helsetilstanden til ben og tenner.

Tennene dine viser om du har en god helse

Price fant virkestoffet i blant annet fiskerogn, men mest “aktivator X” fant han i smørefettet til kveg som hadde beitet på gress. Han forsøkte å bruke smørefettet til å behandle karies, og han ble overrasket over det svært vellykkede resultatet.

Tannlegen oppdaget at pasienter med tannråte hadde høyere nivåer av bakterien  Lactobacillus acidophilus i spyttet enn pasienter med friske tenner. Bakteriemengden ble redusert med hele 95 prosent etter behandling. I noen tilfeller forsvant bakterien helt. Han beviste også at mineralene i spyttet til pasienter som ble behandlet med “aktivator X” ble ledet fra spyttet og inn i tennene. Behandlingen av pasientene ble grundig dokumentert med røntgenbilder både før og etter.

Unngå hull og betennelser

Tennene dine viser om du har en god helse. Er du plaget med hull og betennelser i munnhulen, kan K2 Vitamin bidra til å gi deg en bedre tannhelse og redusere risiko for betennelse, da vitaminet og mineralet blir ledet fra spyttet og inn i tennene. Det som gir deg sterkere ben, gir deg også sterkere tenner. Hvor deilig er det ikke å høre tannlegen si “null hull”.

Det nye kosttilskuddet Trippel K2 Vitamin er proppfullt med vitamin K2, som i tillegg til å gi deg et sterkere skjelett og sterkere tenner også reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer, da det bidrar til et normalt kalsiumnivå i blodårene.