Hvorfor ikke legge på «Trippel» beskyttelse i vinter?

To av tre norske kvinner blir værsyke nå i vinter, ifølge en undersøkelse Norstat har gjort for Sunkost. Merkelig nok er et av funnene at Menn er flinkere enn kvinner til å ta ekstra vitaminer om vinteren; 68 prosent av mennene prøver å piffe opp formen med vitamintilskudd, mens bare 60 prosent av kvinnene gjør det samme.

PROBLEMER MED HELSEN GJENNOM VINTEREN

Kroppen vår er et sinnrikt system av biologiske og fysiologiske prosesser. Når systemene ikke fungerer som de skal, får vi problemer med helsen. Vi kan gjøre mye som enkeltmennesker for å holde oss friske. Blant annet kan tilskudd av et lite kjent vitamin – vitamin K2 – være sykdomsforebyggende og i enkelte tilfeller også redde liv. Det er en kjent sak at kroppen vår går gjennom større prøvelser i vinterhalvåret. Kulden spiller inn på både beinhelsen og hjertet må jobbe hardere for å gjøre samme jobben.

DU FÅR IKKE I DEG NOK K2 Vitamin

Enkelte fagfolk hevder at vi er det vi spiser – eller rettere sagt; vi blir det som dyrene våre spiser.  De mener landbruk og dyrefor, teknologi og matvareindustrien har ført til at den næringen vi får i oss ikke lenger er hva den en gang var. Det er i fermentert mat som rakfisk, yoghurt, vellagret oster som gammel ost og roquefort at man finner K2 vitamin.  Skal man få i seg nok av dette viktige vitaminet må man daglig spise rakfisk, 10 liter yoghurt eller 40 gram gammelost.

STOR MANGEL PÅ K2 VITAMIN I BEFOLKNINGEN

Det er mangel på K2 vitamin i befolkningen i Norge, hele 90 % av oss har for lite av dette viktige vitaminet.  Vi streber etter mat og nytelse- og når vi har dekket behovene, vil vi helst gjøre minst mulig.  Av natur er vi late, og vi søker å dekke våre behov på enklest mulig måte.  Dette gjør oss stadig mer syke, forklarer Anders Sjödin, professor og forsker på Institutt for Human Ernæring ved Universitetet i København.

HVORFOR SKAL JEG TA TILSKUDD MED K2 VITAMIN DAGLIG

Halvparten av alle kvinner som går inn i overgangsalderen og, eller passerer 50 år opplever brudd. Så mange som 41 kvinner brekker håndleddet hver dag i Norge fordi de har utviklet osteoporose. Seniorforsker og professor Leon Schurgers ved Maastricht Universitetet

I Nederland har tatt sin doktorgrad på Vitamin K2. Vitamin K2 har mange biologiske funksjoner i kroppen vår. Studier som vi har utført her på universitetet viser at det har en god effekt på hjerte -og karhelse, høyt blodtrykk og beinskjørhet, forklarer professoren fra Nederland. Samtidig understreker han at det er viktig at de som tar kalsiumtilskudd også tar vitamin K2 i tillegg, spesielt de som tar kalsium for å forebygge og behandle osteoporose.

LIKEVEL ER DET HÅP i vinter

Selv små endringer kan ha stor betydning. Tilskudd av vitamin K2 er et skritt i riktig retning. Et lite skritt som kan ha avgjørende konsekvenser for helsen din. Husk at du også får dekker dagsbehovet for vitamin D i samme kapsel.

Gjør deg klar for Vinteren 😉 Ingenting kan erstatte Trippel K2 Vitamin