Verdens sunneste matvaner

Fra USA i vest til Japan i øst, Skandinavia i nord og Thailand i sør – jordkloden vår er en eneste stor kulinarisk fest. Men hvor i verden bør du hente inspirasjon til matlaging hvis helse står i fokus? Ett land skiller seg ut som spesielt sunt, nemlig Japan.

Alle land har sine signaturretter som de er stolte av, og nye smaksopplevelser konkurrerer ofte med severdigheter om å gjøre størst inntrykk når vi er på reisefot. Men ikke alle retter er like sunne.

Fett og godt i USA

Sunne dietter er kanskje ikke det første man tenker på når det gjelder typisk kosthold i USA. Amerikanerne har lagt sin elsk på et høyt fett-, salt- og sukkerinnhold, noe som gjenspeiles i midjemålet og klesstørrelsene. Her snakker vi stor appetitt på hamburgere, donuts, tex mex og fritert kylling.

Verdens smaksløker rettet mot Norden

Skandinavisk mat har de siste årene hatt en oppsving internasjonalt, og stadig flere nordiske restauranter kan smykke seg med Michelin-stjerner.

Men selv om ikke smalahove eller surströmming blir å finne på internasjonale menyer med det første, er de nordiske matvanene kjent for å være sunne med mye fisk, rotfrukter og friske grønnsaker.

Thailandsk fargefest

Det thailandske kostholdet er først og fremst kjent for bruk av krydder, urter, friske frukter og grønnsaker der søtt, salt og surt møtes i en perfekt harmoni. Thailandske matretter er også en fryd for øyet, da de ofte er svært fargerike.

From Japan with love

James Bond elsket Japan, og det gjør vi nordmenn også. Sushiens hjemland blir gang på gang kåret til verdens sunneste kosthold, og det med god grunn. Japanerne har en av verdens høyeste forventede levealder, og de holder seg langt friskere enn oss europeere. Ikke sliter de med overvekt på samme måte som vi gjør heller.

Opprettholde en god helse og en sunn kropp

Mange krediterer den gode helsen til et kalorifattig og næringsrikt kosthold, som i stor grad består av fersk fisk, ris, soyabønner, sjøgress og grønn te. I tillegg spiser japanerne mye av nasjonalretten Natto, som består av fermenterte soyabønner med store mengder av vitaminet K2.

Vitamin K2 er viktig for folkehelsen

Ved å kombinere et sunt kosthold med tilstrekkelig tilførsel av K2-vitamin og en hardtarbeidende og aktiv kultur, har japanerne klart det mange av oss jobber for å oppnå – nemlig å opprettholde en god helse og en sunn kropp.

Ettersom vi ikke spiser så mye fermentert mat i vårt nordiske kosthold, er det derfor viktig å sørge for å tilføre kroppen vitamin K2 på andre måter. Det nye kosttilskuddet Trippel K2 Vitamin er proppfullt av dette viktige vitaminet, som blant annet reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer, hjerneslag og benskjørhet, samtidig som det styrker skjelettet.

Ta vare på din egen helse og bestill Trippel K2 Vitamin i dag.