Vitamin D + K2-vitamin = sant

Samspillet mellom vitamin D og vitamin K2 fører blant annet til at kalsium løsner fra blodåreveggene og bindes til benmassen, der det egentlig hører hjemme.

Felles for vitamin D og K2 er at de tilhører gruppen fettløselige vitaminer. Tilskudd av vitamin K2 fungerer ikke uten vitamin D, som er nødvendig når det kommer til K2-avhengige proteiner. Man kan faktisk si det så sterkt at de gunstige virkningene fra K2 er betinget av vitamin D.

Vitamin D er en kofaktor – et molekyl som binder seg til et protein og som er nødvendig for molekylets biologiske aktivitet.

Forskning viser resultater

En studie som ble publisert i 2013 sammenlignet effekten av inntak av vitamin K2 pluss vitamin D med inntak av vitamin D alene på progresjonen av forkalkning i kransarterien og i hovedarteriene i nakken. Disse forsyner hjernen med blod, og forkalkning i disse er karakteristisk for hjertesykdom og hjerneslag.

Den nevnte studien viste at inntak av vitamin K2 og D sammen beskyttet mot åreforkalkning, mens inntak av vitamin D alene ikke hadde samme effekt.

To fluer i en smekk

Mangel på vitamin D, også kalt “solskinnsvitaminet” fordi det dannes når huden din blir utsatt for sollys, svekker immunforsvaret og øker risikoen for å bli forkjølet eller få luftveisinfeksjoner betraktelig. I tillegg kan mangel på vitamin D føre til tap av benmasse. Dette kan imidlertid motvirkes ved å ta vitaminet som kosttilskudd.

Vitamin D beskytter også mot høyt blodtrykk og hjertesykdom

Det nye og helt naturlige kosttilskuddet Trippel K2 Vitamin inneholder også vitamin D, så her får du to fluer i en smekk. Det er spesielt viktig å få i seg nok vitamin D i vinterhalvåret, men også ellers her oppe i nord hvor ikke alltid solen skinner.

D-vitamin fremmer også muskelstyrke og balanse. Noe som fører til færre fall, som igjen kan medføre bruddskader. Vitamin D beskytter også mot høyt blodtrykk og hjertesykdom.

Bestill Trippel K2 Vitamin i dag, så reduserer du risikoen for benskjørhet – og ikke minst hjerte- og karsykdommer.