Vitamin K2 – det oversette supervitaminet

Stadig flere helsebevisste nordmenn får øynene opp for hvor viktig supervitaminet K2 er for kroppen vår. Faktisk så viktig at de som oppdaget det senere fikk Nobelprisen i medisin. Men mange har også oversett dette vitaminet helt.

Vitamin K2 er det eneste vitaminet vi kjenner i dag som vi ikke får i oss naturlig gjennom et normalt sunt kosthold.

Vitaminet dannes i fermentert mat, noe som betyr at du må spise rakfisk, surströmming eller gammelost i store mengder daglig for å få i deg nok K2-vitamin. Alternativet er å spise 16 kilo kjøtt eller drikke 20 liter yoghurt hver eneste dag.

Må tas som kosttilskudd

Mediene er til enhver tid fulle av informasjon om at vi bør spise sunn og variert norsk mat med mye fisk, grønnsaker, frukt og bær for å legge til rette for en god helse.

Supervitaminet K2 er grundig dokumentert

Følger vi disse kostholdsrådene, får vi fortsatt ikke i oss tilstrekkelige mengder med vitamin K2. Derfor bør dette tas som kosttilskudd i kombinasjon med et ellers sunt kosthold.

Forebygger hjerte- og karsykdommer

Supervitaminet K2 er grundig dokumentert i en lang rekke kliniske studier, både i Norge og internasjonalt de siste årene. Noe som har ført til mange publiserte artikler i anerkjente forskningstidsskriftet.

Jevnlig inntak av vitamin K2 reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer

Allerede i Rotterdamstudien i Nederland i 2004 påviste professor Leon Schurgers, som har tatt doktorgraden sin på effekten av vitamin K2, at jevnlig inntak av vitamin K2 reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer og avleiringer i blodårene.

Styrker skjelettet

I ettertid er det også påvist at vitamin K2 styrker benbygningen, da det løsner kalsium fra blodåreveggene og frakter det til skjelettet i stedet.

Daglig inntak av K2-vitamin vil derfor redusere risikoen for osteoporose, eller benskjørhet, som er svært utbredt blant godt voksne folk i Norge.

Det nye og helt naturlige kosttilskuddet Trippel K2 Vitamin er proppfullt av vitamin K2. I tillegg inneholder kapslene vitamin D. Sammen sørger disse vitaminene for å starte livsviktige funksjoner i kroppen din, funksjoner som kan gi deg et bedre og ikke minst lengre liv.