Vitamin K2 – det ukjente vitaminet som alle trenger

Da den erfarne helsejournalisten Anne-Karine Strøm for noen år siden gjorde research for en artikkelserie om vitamin D3, kom hun gjentatte ganger over vitamin K2. Hun ble nysgjerrig på det ukjente vitaminet, og bestemte seg for å finne ut mer om det.

Nå har hun skrevet en grundig og interessant bok om vitaminet hun mener kan få en stor betydning for folkehelsa. Boken har fått tittelen: Vitamin K2 – Et smart vitamin som beskytter livet ditt!

– I og med at jeg skriver mye helsestoff, også en del om hvilke næringsstoffer som er bra for kroppen, så har vitamin K2 dukket opp titt og ofte. Det er skrevet masse om vitamin D både her i Norge og internasjonalt, men hittil lite om vitamin K2, sier Anne-Karine Strøm.

Grundig forarbeid med boken

I arbeidet med boken har Anne-Karine gått grundig til verks og blant annet snakket med professor og seniorforsker Leon Schurgers ved det kardiovaskulære forskningsinstituttet på Universitetet i Maastricht i Nederland. Schurgers regnes som verdens ledende forsker på vitamin K2 og tok sin doktorgrad på effekten av vitaminet. Han har forsket på vitamin K2 i snart 20 år og gjort mange randomiserte kliniske studier på store grupperinger av mennesker.

Vitamin K2 har en gjennomgripende betydning for biokjemiske funksjoner i kroppen

– Jo mer forskning og studier jeg har lest, og jo flere fagpersoner og eksperter jeg har snakket med – desto mer har jeg blitt overbevist om at dette er viktig å skrive om. Vitamin K2 er ukjent for de fleste, og mange har ikke engang hørt om det. Det faktum at vitamin K2 har en gjennomgripende betydning for biokjemiske funksjoner i kroppen bør være ren og skjær folkeopplysning, sier hun.

Vitenskapelig dokumentert

Anne-Karine mener det ikke er noen tvil:

– Det er ikke tvil. Effekten av vitamin K2 er vitenskapelig godt dokumentert, men folk er ikke kjent med det ennå. Flere av ekspertene jeg har snakket med er overbevist om at studiene vil føre til at folk får øynene opp for det viktige vitaminet i tiden som kommer. De mener også at det vil få en stor betydning for folkehelsa.

På spørsmål om hvorfor vi bør ta vitamin K2 som kosttilskudd, svarer hun kontant.

Hvis du er opptatt av å ta vare på helsa, så er vitamin K2 noe av det beste du kan ta

– Det enkleste svaret er hvis du ønsker å leve friskest mulig, så er det en investering. Du kan jo ikke garantere noe her i livet. Hvis man lever usunt på andre måter og ikke tar noen hensyn, så kan ingen vitaminer, mineraler eller tilskudd hjelpe stort.

– Men hvis du er opptatt av å ta vare på helsa, så er vitamin K2 noe av det beste du kan ta – selvfølgelig sammen med rådene fra helsemyndighetene om fysisk aktivitet og kosthold, avslutter Anne-Karine Strøm.

Mindre risiko for hjerte- og karsykdommer

Det nye kosttilskuddet Trippel K2 Vitamin inneholder også vitamin D. Et jevnlig inntak av kapslene vil redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, samtidig som det vil gi deg en sterkere benbygning.