Langt liv med god Helse

Å leve så lenge som mulig og samtidig holde seg frisk er drømmen for de fleste av oss. Men er du klar over at det ikke nødvendigvis trenger å være bare en drøm?   

Vi lever lengre enn noensinne, men med høy alder medfølger også risikoen for å utvikle en rekke sykdommer som til slutt tar livet av oss. De vanligste er:

  • Hjerteinfarkt
  • Hjerneslag
  • Diabetes
  • Demens

Vi vet at K2-vitamin er viktig i forebyggingen av disse sykdommene, men kan vitaminet også ha en direkte antialdringseffekt? Da mener vi ikke rynkene som vises på utsiden, men de biologiske effektene på innsiden av kroppen.

Uten vitamin K2 vil ikke hormonene og vitaminene i kroppen kommunisere

Det er det grunnlag for å tro, mener Jan Oxholm Gordeladze, professor emeritus ved Universitetet i Oslo. Han er en av Norges fremste innen forskning på K2-vitamin, og har naturligvis lest det meste som finnes av forskning på området.

Vi vet at det beste for kroppen er et sunt og variert kosthold, med energirik mat som inneholder vitaminer og mineraler. Gordeladze forklarer at K2-vitamin er den manglende delen, «the missing link», i denne sammensetningen.

– Uten vitamin K2 vil ikke hormonene og vitaminene i kroppen kommunisere med hverandre og du får ikke en optimal biologisk funksjon. K2 er den store sjefen som koordinerer det beste for alle vev og gir en livsforlengende effekt, sier han.

Hormonbalanse er nøkkelen til god helse

K2-vitamin er dermed langt fra bare et vanlig vitamin på lik linje med de andre vitaminene. Og for å få folk til å ta K2 mer alvorlig har Gordeladze, med flere, døpt om vitaminet til «longevity hormone» eller forlengelseshormonet på godt norsk – rett og slett fordi det kan forlenge levetiden.

– Når et stoff døpes om til hormon kan vi si at vi ikke klarer oss uten. Vi er avhengige av hormoner for å leve.

Hormoner er kjemiske stoffer kroppen bruker for å sende beskjeder fra ett sted til et annet, og kroppen hadde ikke fungert uten. De styrer blant annet blodsukkeret, salt- og energibalansen, de påvirker appetitten og er avgjørende for at vi skal kunne reagere best mulig på stress og ulike faresignaler.

K2 er med på å regulere hormonbalansen, nøkkelen til god helse

Noen eksempler er stoffskiftehormoner, som produseres i skjoldbruskkjertelen, insulin som omdanner karbohydrater til energi, og veksthormon. Sistnevnte er ikke bare viktig i vekstfasen fra barn til voksen, men for en kontinuerlig cellefornyelse.

Derfor er det interessant at vitamin K2 fungerer nettopp som et hormon i kroppen, noe ingen andre vitaminer gjør. K2 er i tillegg med på å regulere hormonbalansen, som er nøkkelen til god helse.

Vitamin K2 sikrer viktige funksjoner

K2 har en helt spesifikk effekt på to sentrale områder i hormonsystemet – hypothalamus og hypofysen.

Hypothalamus utgjør mindre enn én prosent av hele menneskehjernen, men er det overordnede senteret for både det autonome (selvstyrende) nervesystemet og for hormonsystemet. Hypofysen er en hormonproduserende kjertel som regulerer mange sider av kroppens vekst, utvikling og daglige funksjoner.

Forskningen bak Trippel K2 Vitamin - Jan Oxholm Gordeladze mener K2-vitamin er nødvendig for et langt liv.

Jan Oxholm Gordeladze mener K2-vitamin er nødvendig for et langt liv.

– Disse to er helt essensielle, og må fungere ordentlig for at alt skal gå på skinner. Vitamin K2 virker positivt på begge ved å understøtte og tilpasse koordinasjonen av de hormonelle forbindelsene i kroppen. Slik kan vi forsvare at vi kaller det «longevity hormone», forteller Gordeladze.

Vitamin K2 er derfor viktig for å sikre kommunikasjonen mellom ulike vev inne i kroppen.

– Det er helt essensielt for at de skal snakke sammen og forstå hverandre, for eksempel dersom et vev blir sykt og de andre ikke forstår hvordan det skal komme over sykdommen.

– Uten K2 taper du evnen til et langt liv

Hva som skjer med kroppen når vi eldes fortsetter å fascinere forskere, og det får stadig mer oppmerksomhet. Nå også fra The Longevity Research Institute, som har som mål å finne og utvikle et legemiddel, eller en cocktail av legemidler, som merkbart kan forlenge livet – innen 2030.

Hvordan det er mulig å forsinke døden ved å forebygge sykdommer

De ser blant annet på hvordan de kan forebygge utviklingen av aldersrelaterte sykdommer og kognitiv svikt, for at man skal kunne få en høy alder med god helse. Sagt på en annen måte – hvordan det er mulig å forsinke døden ved å forebygge sykdommer, og dermed også gi en bedre livskvalitet.

Vi følger spent med på den viktige forskningen. Inntil videre tar vi med oss den viktige lærdommen fra Gordeladze:

– Uten K2-vitamin taper du evnen til et langt og sykdomsfritt liv.

Å ta Trippel K2 Vitamin alene vil ikke gi deg et langt liv med god helse, men i kombinasjon med sunn kost og aktivitet legger du forholdene til rette for at drømmen blir til virkelighet. Bestill Trippel K2 Vitamin i dag!